19 Aralık 2014 Cuma

Helikopterli Şap Beton

0544 320 90 55
Gelişen mimarı yapılara paralel olarak Yer zemin kaplama biçimi olan helikopterli şap Beton işlemi de gün geçtikçe yaygınlaşmakta ve tercih edilmektedir.Helikopterli Saha Betonu olarak ta tabir edilen bu uygulama;otopark,fabrika zeminleri,basketbol sahaları,benzin istasyonları ve buna benzer yerler tercih edilmektedir.
Zeminin Hazırlanması: Bu uygulama alt yapı çalışması ve zeminin hazırlanması konusunda büyük önem arz etmektedir.Helikopterli beton yapılacak alanın tesviye edilmesi ve öngörülen kot ölçülerinin yerine getirilmesi için alan düz bir hale getirilir.Yerin sertlik derecesine göre silindir yardımıyla sertleşme sağlanır.Gerekli görülüyorsa mucur serilir.
Beton Dökümü: Gerekli alt yapı çalışmaları bittikten sonra beton dökümü başlar.Beton döküm esnasında çelik hasır serilir.Ön görülen kotlar ölçüsünde beton dökülür ve mastar yardımı ile düzeltilir.
Helikopterli Şap Beton Uygulama:Kotlar ölçüsünde dökülmüş ve bir süre dinlendirilmiş beton yeterli kıvama geldikten sonra üzerine yüzey sertleştirici ismiyle bilinen yapı kimyasalı beton üzerine serilir.Yağmurlama biçiminde sulandıktan sonra helikopter uygulaması başlar. bu uygulamanın yapılacağı alan kapalı yer ise kullanım gereklerine göre;perdahlı(parlak)veya çizgili beton olarak uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder