27 Ocak 2016 Çarşamba

ÇEVRE DÜZENLEME KİLİTLİ PARKE ANKARA 0544 320 90 55

Erdemir çevre düzenleme
ÇEVRE DÜZENLEME KİLİTLİ PARKE ANKARA.Sn. okurlarımız kilitli parke taş üretim ve uygulama firmamız Ankara nın tamamında hizmetlerine devam ediyor.
sürekli değişen mimari yapılara paralel orak çevre düzenleme şekilleri de sürekli değişmekte.Toplumlar daha fazla bir arada yaşamaya ve sürekli şehirleşmeye yönelmekte.bu durumda ister istemez mimari yapıların değişikli göstermesini sağlıyor.
     Bu gelişmeleri takiben insanlar yaşadıkları alanların daha kullanışlı olması ve görsel açıdan da göze hitap şekline büyük önem göstermekteler .Öyle ki çevre düzenleme bu aşamada başlı başına büyük bir sektör oluşturmuştur.bizim bu yazı dizisinde ele alacağımız konu;çevre düzenlemelerde uygun görünen sert zemin çalışmaları.Örneğin bir toplu yaşam alanı olan siteleri ele alalım.Bir site içerisinde ihtiyaç duyulan sert zemin alanları;oto parlar,yürüyüş yolları vs gibi alanlar.işte tamda bu alanlar için son yıllarda ülkemizde ve Ankara da  büyük reabet gören kilitli parke taş uygulamaları kısaca gözden geçireceğiz.
      Kilitli Parke Taş uygulanacak alan önce etüt edilir ve hangi ebatlarda ürün uygulanacağına  karar verilir.
Bu aşamada şunları söylemek uygundur.Kilitli parke taşın kalınlık ebatları ki bunlar 6 cm ve 8 cm dir nadiren görülmesine  rağmen bazen 10 cm lik taşta kullanılmaktadır.Etüt olayı gerçekleştikten sonra zeminin kot çalışması yapılır ve tesviye edilir.Eğer gerek görülürse taş uygulanacak alanın altında beton döküm çalışması durumu olabilir.Beton ihtiyacı olan alanları oto parlar için uygun görebiliriz.Gereken alt yapı çalışmaları bittikten sonra bay pas tozu serilir kenar ipleri çekilir ve uygulama başlar.Kilitli parke taşın renkli çeşitlerinden dolayı alan üzerinde desen oluşturulması ve araçların park bölümü yerlerinin ayrılması da mümkündür.
    Kilitli parke taşın bir birine geçme özelliği nedeniyle sağlam bir uygulama meydana getirmesi de ayrıca büyük önem sağlar.Tüm taş uygulaması bittikten sonra alanın etrafı beton harcı ile sağlamlık oluşturulur ve taş döşenen alanın üzeri kum serilir
.Yapısal anlamda tüm uygulamalar bittikten sonra silindir yardımı ile sıkıştırma gerçekleşir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder